Cantucci toscani

…sau biscuitii ideali pentru cafea. Merg si cu ceai, desigur. Biscuitii ii puteti pregati fie cu migdale, fistic sau nuci, sau cate putin din fiecare, dupa preferintele voastre.

collage cantucci

Dificultate: scazuta. Portii: o cutie de biscuiti. Timp realizare: 15 min. pentru pregatire; 30-40 minute la cuptor.

Pentru acesti biscuiti ai nevoie de urmatoarele:

Ustensile: cantar, cuptor, mixer (sau tel), tava (de preferat dreptunghiulara), 1 vas/bol, recipient pentru topit untul, tigaie pentru prajit migdalele/nucile, foaie de copt.

Ingrediente: 50 gr unt, 140 gr zahar, 250 gr faina, optional – vanilie (seminte din pastaie), coaja de portocala si lamaie, 125 gr migdale/nuci/fistic crud(e) (daca luati prajit(e), trebuie sa fie nesarat(e)), 2 gr praf de copt, foarte putina sare, 2 oua intregi, 1 galbenus, 1 ou batut pentru uns biscuitii.

1. Prajeste usor migdalele / fisticul / nucile

2. Bate cele 2 oua si galbenusul cu zaharul, pana ce compozitia devine o spuma (foloseste mixerul sau telul). Adauga putine seminte de vanilie daca ai si coaja de portocala. Topeste untul si adauga-l peste ouale batute spuma (untul sa fie caldut, nu fierbinte). Separat, amesteca praful de copt cu faina apoi incorporeaz-o in compozitia de oua.  Cu ajutorul unei spatule/linguri amesteca pana ce se formeaza un aluat. Adauga migdalele si mai amesteca putin. Lasa aluatul cateva minute (10 min) la rece.

3. Incalzeste cuptorul la 190 grade C (gaz 5-6) pentru 10 minute.

4. Intinde aluatul pe o tava sub forma de linii inguste, iar cu ajutorul unei pensule da cuputin ou batut pe deasupra. Daca nu ai pensula te poti folosi si de degete.  Da tava la cuptor pentru 20 minute.

5. Scoate tava si taie aluatul in bucatele mici de biscuiti. Aseaza biscuitii inapoi in tava pe foaia de copt si mai lasa-i la cuptor pentru inca 10-15 minute la 170 grade C (gaz 4-5).

Deoarece acesti biscuiti sunt copti de 2 ori vor fi foarte tari dupa ce se racesc. De accea va recomand sa ii inmuiati in cafea sau ceai inainte de a-i servi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s