Briose cu banane si nuca

Sau ‘banana bread’…este o reteta foarte simpla de briose, tocmai bune pentru o cafea sau un ceai la micul dejun.

Iata de ce ai nevoie pentru prepararea lor:

Ingrediente uscate: 115 gr nuca macinata, 230 gr faina alba, 150 gr zahar (eu am pus in jur de 120gr), 1 lingurita de praf de copt, 1 lingurita de scortisoara, un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu si un varf de sare. Optional se pot pune si semintele de la o pastaie de vanilie. Amestecati ingredientele uscate.

Ingrediente lichide: 113 gr unt topit, 2 oua, 3 banane zdrobite (cu furculita). Amestecati bine ingredientele lichide.

Adaugati ingredientele lichide la cele uscate si omogenizati. Incalziti cuptorul la 180 grade C timp de 10 min. Pregatiti tava de briose si cosuletele din hartie. Puneti tava in cuptor pentru 30-35 minute (in functie de tipul de cuptor, pana cand se rumenesc sau faceti testul scobitorii).

Spor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s