Chec

…sau back-to-basics. Checul este un desert foarte simplu, merge perfect cu o cafea sau un ceai dimineata.

blog-chec

Iata reteta mea (2 tavi standard sau 3 tavi mai mici): 5 oua, 200 gr de faina, 200 gr zahar, 4 linguri de ulei, 1 lingurita praf de copt, un varf de sare, semintele de la un baton de vanilie si 2 linguri de cacao.

Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile, cu ajutorul unui mixer, se bat cu zaharul pana devine o spuma consistenta (10 min aproximativ). Adauga pe parcurs semintele de vanilie si varful de sare. Separat se amesteca faina cu praful de copt. Se bat usor galbenusurile si se omogenizeaza cu uleiul. Se adauga pe urma la spuma de albus, amestecand usor.

Se incorporeaza si faina, dupa care se pune in tavi. Dupa preferinte, se poate lasa o cantitate mica de compozitie pentru a fi amestecata cu cacao. Deasupra puteti pune nuci, caju sau alte seminte. Eu in general am folosit curmale, merisoare, nuci, migdale, caju si visine din compot.

Se da la cuptor (180 C) timp de 30-40 de minute (cuptorul pre-incalzit la 180 de grade pentru 15 minute).

Spor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s