Tiramisu

In ultimii ani am incercat diverse variante de tiramisu, incepand cu varianta clasica si continuand cu variatii pe baza de lamaie si limoncello, fructe de padure si capsuni. In lipsa de fructe proaspete, am facut recent un tiramisu clasic, intr-o forma mai speciala insa, de tort.

Mai jos gasiti reteta clasica pe care o puteti adapta in functie de preferintele voastre.  Ingrediente:

  • 250 gr Mascarpone
  • 2 oua
  • 200 gr piscoturi
  • 60 gr zahar
  • cacao
  • expresso sau cafea (3-4 cesti)
  • Amaretto (optional) – se adauga in cafea

Pregatiti mai intai expresso-ul si lasati-l sa se raceasca intr-o farfurie. Separat bateti albusurile spuma folosind un mixer si nu furculita (prietenii stiu de ce 🙂 ). In alt bol, amestecati galbenusurile cu zaharul – puteti folosi mixerul pentru o compozitie mai pufoasa. Odata ce aveti zaharul integrat iar galbenusurile si-au schimbat usor culoarea, adaugati crema Mascarpone si incorporati-o incet cu o lingura sau spatula.  Adaugati compozitia la albusurile batute spuma si incorporati incet.

Piscoturile se aseaza in felul urmator: primul strat foarte subtire este de crema, peste care se aseaza piscoturile inmuiate putin in cafea, apoi se pune un strat de crema si se pudreaza cu cacao. Se repeta pana la ultimul strat: piscoturi inmuiate in cafea, crema mascarpone, cacao. Ultimul strat trebuie sa fie de cacao. Optional puteti pune si fructe sau ciocolata rasa.

Tortul l-am facut la fel, cu ingrediente putin mai multe, iar piscoturile le-am asezat pe margini in picioare, straturile fiind la interior.

Spor!

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s