Acesti biscuiti sunt foarte usor si rapid de facut. Mai jos gasiti reteta:
Ingrediente: 100 gr de albus de ou, un varf de sare, 15 gr de faina, 100 gr de faina de migdale, 100 gr de zahar pudra, 1 lingurita extract de vanilie, 100 gr fulgi de migdale, dulceata de caise, 150 gr de ciocolata putin amara (eu am combinat ciocolata cu lapte cu ciocolata amara).
- Se bat albusurile spuma cu varful de sare. Nu se adauga zaharul pudra.
- Se amesteca faina de grau cu faina de migdale, zaharul pudra si vanilia intr-un bol separat. Se adauga treptat albusul spuma si se incorporeaza incet.
- Se pune amestecul intr-o punga taiata la varf si se formeaza mici cerculete pe o hartie de copt. Se aseaza fulgii de migdale pe biscuiti si se da tava la cuptorul incalzit pentru 15 minute la 180C cu usa intredeschisa.
- De indata ce s-au copt, lasati-i la racit pe un grilaj, scoateti putin din centru – cat sa ii umpleti cu gem, si lipiti cate doi biscuiti.
- Separat, pe un recipient cu apa fierbinte, topiti ciocolata intr-un vas de sticla si dati jumatate de biscuite prin ciocolata. Lasati-i mai apoi la racit fie pe o foaie de staniol sau foaie de copt.
Spor!